Veel gestelde vragen over aankoop

  • Cash (max 3.000 €)
  • Gecertificeerde bankcheque
  • Bancontact (Maestro) max 2500€ – 5000€
  • Bankoverschrijving
  • Creditcards worden NIET aanvaard.

Neen, de weergegeven prijs op de website is een middenkoers.  Deze indicatieve koers ligt tussen onze aan – en verkoopkoers en wordt elke 2 minuten bijgewerkt.  U kan onze verkoopkoers telefonisch bekomen tijdens de kantooruren (tussen 9u en 17u).  Onze prijzen zijn steeds gebaseerd op de actuele spotprijs.

Met meer dan 45 jaar ervaring in de goudmarkt is Numagold een betrouwbare partner die garandeert dat de munten en staven die u aankoopt marktconform zijn.

Neen, de prijzen die u van ons ontvangt zijn steeds nettoprijzen.  Er worden dus GEEN bijkomende kosten en GEEN commissies aangerekend.

Beleggingsgoud of monetair goud in de vorm van staven of munten is in België niet onderworpen aan BTW.

De middenkoers op de website wordt elke 2 minuten aangepast.

Afhankelijk van de producent kan bij sommige merken van goudstaven een certificaat worden bijgeleverd. Een certificaat biedt echter geen enkele meerwaarde op het moment van wederverkoop. Een gecertificeerde goudstaaf dient volgende stempels te bevatten: het gewicht, de zuiverheid (999.9 voor 24kt), de naam en keurstempel van de producent.

De LBMA (London Bullion Market Association) stelt de strenge criteria vast die de wereldwijde handel in goud -en zilverstaven mogelijk maakt.  Het is de facto de standaard die wereldwijd aanvaard wordt.

In 1750 stelde de Bank of England de London Good Delivery List voor goud op, die formeel die raffinaderijen erkende die goudstaven produceerden volgens de vereiste norm.  Vandaag bezit en beheert de LBMA de Good Delivery Lists voor zowel goud als zilver.

U kan uw bestelling zelf afhalen in ons kantoor te Brussel van zodra wij de volledige betaling ontvangen hebben.
Uw munten en/of staven zijn onmiddellijk leverbaar tenzij anders aangegeven op het moment van de bestelling.

Een levering of verzending van de goederen is mogelijk op aanvraag.  Gelieve ons hiervan op de hoogte te stellen op het moment van de bestelling. Wij bespreken met u graag de mogelijkheden.

Elke bestelling is bindend. De goudstukken en/of goudstaven worden immers op het moment van bestelling voor u gereserveerd aan de overeengekomen prijs.

Veel gestelde vragen over verkoop

Numagold koopt GEEN juwelen of sierraden van particuliere klanten enkel beleggingsgoud (monetair goud) zoals staven en munten.

Professionele klanten kunnen gebruik maken van onze smeltservice. Gelieve contact met ons op te nemen om onze voorwaarden te kennen.

Wij kopen ook staven, munten en medailles aan in zilver, platina en palladium.

U kan maximaal 500 € cash ontvangen. Het resterende saldo wordt onmiddellijk overgeschreven naar uw bankrekening. Indien gewenst ontvangt u een kopie van de betaling.

Reinig nooit uw munten zelf! U loopt namelijk het risico uw munten te beschadigen waardoor u een eventuele meerwaarde ten aanzien van de goudwaarde teniet doet.

Neen, de weergegeven prijs op de website is een middenkoers.  Deze indicatieve koers ligt tussen onze aan – en verkoopkoers en wordt elke 2 minuten bijgewerkt.  U kan onze aankoopkoers telefonisch bekomen tijdens de kantooruren (tussen 9u en 17u).  Onze prijzen zijn steeds gebaseerd op de actuele spotprijs.

Meerwaarden gerealiseerd op beleggingsgoud zijn in België niet belastbaar. Deze wet is echter enkel van toepassing op inwoners van België.

De weergegeven koers op de website is een middenkoers.  Dit is een indicatieve koers tussen onze  aan-en verkoopkoers.  Contacteer ons op het nummer 02/513.07.96 voor onze scherpe aan-en verkoopkoersen.

Réouverture de nos bureau le lundi 11 mai, uniquement sur rendez-vous.