Goud kopen en verkopen in vertrouwen bij Numagold

Goud Kopen of verkopen blijft een kwestie van vertrouwen. Met meer dan 45 jaar ervaring zijn we uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf binnen de edelmetaalsector. Met Numagold kiest u voor een professionele en een betrouwbare partner voor al uw goud aankopen en verkopen.

Waarom fysiek goud ?

De financiële markten bieden vandaag heel wat mogelijkheden om te beleggen in edelmetalen.  Men heeft de keuze uit ETF’s (Exchange Traded Funds), futures, goud – of zilvercertificaten of aandelen in mijnbouwbedrijven gericht op zilver en goud.  Wie echter via deze producten investeert in edelmetalen moet er zich van bewust zijn dat men belegt in papieren beloftes.  Dit is natuurlijk geen bezwaar zolang de tegenpartij zich aan de beloftes houdt, maar wie absolute veiligheid wil, koopt fysiek goud.  Uw grootste voordeel van een investering in fysiek edelmetaal is dat u totaal geen tegenpartijrisico heeft, met name het risico dat de uitgever van het afgeleide product zijn verplichtingen niet kan nakomen.

Hoe fysiek goud aankopen ?

Uiteraard dringt zich de vraag op onder welke vorm u goud gaat kopen.  Wat goud betreft zijn er naast de klassieke goudstaaf van één kilogram, ook goudstaven verkrijgbaar van 500 gram, 250 gram, 100 gram, 50 gram, 20 gram, 10 gram en 5 gram.  Voor de kleinere staafjes lopen de premies al gauw op en is het zeker de moeite waard om gouden munten te overwegen.

 Als alternatief voor de goudstaven zijn er de gouden munten.  Naast de klassieke beleggingsmunten zoals bv. de Zuid-Afriaanse Krugerrand, de Canadese Maple Leaf, de Amerikaanse Eagle en de Australische Nugget, zijn er ook nog de ‘oude’ goudmunten zoals de Napoleon, de Belgische Louis, de Vreneli en nog vele anderen.

Tot slot zijn er ook nog de verzamelmunten die toch een aparte categorie vormen aangezien de waarde hiervaan aanzienlijk kan afwijken van de intrinsieke waarde van de munt in zijn gewicht.  Deze laatste zijn dus eerder weggelegd voor de echte verzamelaar dan voor de belegger die zijn kapitaal wil beschermen door te investeren in edelmetalen.

 

Goud als diversificatie en bescherming van uw vermogen? U kan bij ons terecht voor een belegging op maat in goudstaven en gouden munten.

Meest courante gouden munten en goudstaven

Meer weten over het beleggen in fysiek goud en andere edelmetalen ?

U wilt beleggen in goud maar heeft eerst nog een vraag? Contacteer ons vrijblijvend.

Indien u meer informatie wenst betreffende de aankoop van goudstaven of gouden munten tegen een lage premie, contacteer ons dan vrijblijvend. Wij zijn telefonisch bereikbaar tussen 9u en 17u, van maandag tot en met vrijdag.

Réouverture de nos bureau le lundi 11 mai, uniquement sur rendez-vous.